Бісквіт на окропі, рецепт від відомого кондитера, мій фаворит

Главная

Бісквіт на окропі – це вологий та пухкий бісквіт, рецепт по якому він завжди получається пишним і пружним та неймовірно смачним.

Тепер це мій улюблений варіант приготування бісквітного тіста, з нього можна зробити пишні пляцки та торти, або смакути з молоком чи чаєм.

Продукти, щоб приготувати бісквіт на окропі:

  • Курячі яйця – 5 шт.
  • Борошно просіяне – 180 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач до тіста – 1 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Окріп – 40 мл.

Якщо бажаєте шоколадний бісквіт, тоді додатково потрібно 3 ст.л. какао – порошка

Розмір форми 20*25, або кругла 22 см.

Покроковий фото рецепт приготування:

Починаємо готувати все стандартно, як до класичного бісквіта. Яйця розділяємо на білки і жовтки. За допомогою міксера білки збиваємо з щіпкою солі та цукром до пишного стійкого стану.

До пружної білкової маси додаємо жовтки і на найменшій швидкості міксера вмішуємо їх (найкраще це зробити вінчиком).

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем. У три підходи додаємо до яєчної маси і обережними рухами з низу до гори перемішуємо, у нас повинна вийти повітряна яєчно – борошняна маса.

Останнім додаємо окріп і олію, ще раз обережно перемішуємо.

Форму застелаємо пергаментом, змащуємо олією і перекладаємо наше тісто, рівномірно розрівнюємо. Завчасно пічку потрібно розігріти до 180 С. Поміщаємо форму і випікаємо протягом 40 хв. до стану сухого сірника.

Важливо! Відкривати дверцята духової шафи забороняється, тому що бісквіт опаде.

Виймаємо його з пічки, даємо охолонути і смакуємо!

Ви ще можете приготувати шоколадний бісквіт, рецепт ось тут

Смачного! Вдалої Вам випчки!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *