Все по 100: як приготувати нестримно високий губчастий пиріг. Смію вас запевнити нічого смачнішого ви ще не пробували!

Главная

Яєчний пиріг «Кастелла» – популярний японський десерт, що здобув світову популярність. 

Повітряні ласощі готують в виробничих масштабах і експортують в різні країни світу.

Особливу популярність пиріг отримав в Тайвані. Саме там його почали робити на свій манір, але нічим не гірший за оригінал.

Щоб десерт вийшов, важливо пам’ятати кілька важливих нюансів. 

По-перше, кількість інгредієнтів безпосередньо залежить від розміру форми. У нашому випадку потрібна квадратна 18-сантиметрова форма для випікання. 

По-друге, яєчний пиріг випікається при невеликій температурі на водяній бані прямо в духовці. Незвично, чи не так?

Складові:

  • Пшеничне борошно 100 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Молоко 100 мл
  • Цукор 100 г
  • Яйце 6 шт.
  • Ванільний екстракт за смаком

Приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків. Просійте борошно. Потім змішайте в сотейнику молоко і вершкове масло.

2. Розтопіть інгредієнти на невеликому вогні. Далі влийте гарячу суміш в борошно і ретельно перемішайте. По одному введіть в тісто яєчні жовтки.

3. Потім додайте в тісто рідкий ванільний екстракт до смаку. Білки збийте з цукром до жорстких піків. Далі влийте в білки інше тісто.

4. Акуратно перемішайте масу. При цьому мішайте тісто за годинниковою стрілкою, а тарілку рухайте проти годинникової стрілки.

5. Квадратну форму для випічки обмотайте харчовою плівкою зовні. Потім обгорніть її фольгою. Внутрішню частину застеліть щільним пергаментом.

6. Вилийте тісто у форму і розрівняйте поверхню. Помістіть форму з тістом в іншу форму найбільшого розміру. Залийте її гарячою водою не менше 80 градусів.

7. Пиріг на водяній бані відправте в духовку на 65-70 хвилин при 150 градусах.

Тайванський яєчний пиріг «Кастелла» готовий. Подавайте десерт, розрізавши його на прямокутні порційні шматочки. Також ласощі можна змастити домашнім вершковим кремом. Смачного!

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *