Поки вариться борщ, встигаю до нього посмажити на сковороді часникові пампушки: просто і дуже смачно

Главная

Пампушки вважаються традиційним доповненням до борщу, і я завжди хотіла навчитися їх готувати, але мені весь час було лінь, поки я не дізналася, що насправді їх готувати дуже швидко і просто.

Вони стануть прекрасним доповненням до будь-якого першої страви, а ваші рідні та близькі залишаться в захваті від такого приємного бонусу до свого улюбленого борщу.

Ділюся своїм улюбленим рецептом, який мені розповіла моя подруга буквально пару років тому, і з тих пір він став невід’ємною частиною нашого столу.

Інгредієнти

Для приготування смачних пампушок до борщу вам будуть потрібні наступні прості інгредієнти:

Тісто:

  • 250 мілілітрів кефіру (будь-якої жирності);
  • 300-350 грам борошна;
  • неповна чайна ложка соди;
  • половина чайної ложки солі;
  • чайна ложка цукру;
  • олія (для смаження).

Заправка:

  • три зубчики часнику;
  • половина пучка кропу;
  • дрібка солі;
  • три столові ложки олії.

Рецепт

Теплий кефір влийте в миску, всипте цукор, сіль і соду. Ретельно перемішайте. Просійте борошно і потихеньку всипте її в кефір, не забуваючи помішувати. Замісити тісто руками. Пам’ятайте, що тісто має бути м’яким, але не прилипати до рук. Дайте йому настоятися півгодини, прикривши рушником.

Робочу поверхню не забудьте посипати борошном. Поділіть тісто на кілька частин, щоб було зручніше розгортати. Одну розкачати пластом товщиною один сантиметр. За допомогою будь-якої ємності видавіть з тіста невеликі заготовки.

Розмажте по сковороді зовсім небагато олії і ретельно прогрійте, викладіть пампушки і прожарте до золотистої скоринки (приблизно по три-чотири хвилини). Накрийте сковороду кришкою і дайте їм настоятися і піднятися, тоді вони збільшаться в розмірах.

Заправка

Дрібно нарізаємо кріп, часник. Змішуємо в мисці, додаємо масло і щіпку солі, ще раз заважаємо і даємо настоятися. Можна подавати до столу! Смачного! Сподіваюся, вам і вашим близьким сподобається цей рецепт!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *